CT Scan van de dunne en dikke darm

CT scan

Vandaag mocht ik naar het ziekenhuis voor het maken van een CT-scan in opdracht van de MDL arts. Omdat er uit de coloscopie en het maagonderzoek (gelukkig maar) niets gebleken is wat wijst op waar een eventuele bloeding vandaan kwam en wat de oorzaak van mijn vermoeidheid zou kunnen uitwijzen, mocht ik een CT scan gaan laten maken. Het doel was om te kijken of er wellicht iets in mijn buik aanwezig was wat zou kunnen wijzen op de buikpijn, bloedverlies en vermoeidheid.

Vloeistoffen

Op zich is dit geen vervelend onderzoek. Het zichtbaar maken van organen op een ct-scan lukt overigens alleen met contrastvloeistof. Voordat je dus dat apparaat in gaat dien je een beetje vloeistof weg te werken. Op zich, is die vloeistof niet zo erg. Goed koelen. Het was wel veel moet ik zeggen. En ook weer op nuchter. Aangekomen in het ziekenhuis samen met mijn lieverd, wachten tot het je beurt is. Dat duurde niet lang. Ik had al een beetje rekening gehouden met het idee dat alles in zo’n ruimte toegestaan is behalve metaal als je gescanned word. Dus een trainingsbroek aangetrokken, dat scheelt weer. Om een nog beter beeld te krijgen van je klieren, bloedvaten etc. krijg je ook een infuus aangelegd. Zo een waar je het lekker warm van krijgt. Buiten was het al warm, maar deze vloeistof verhitte me echt!!! Duurt even en dan ben je klaar. De verpleegster had nog niet vaak een infuus aangelegd, en wilde het weleens proberen. Ik voelde me een proefkonijn en dat maakte me een angsthaas!!!! Wat geschiedde, het hele potje alcohol oid wat men gebruikt om de prikplek schoon te maken viel over mijn kleding. Zo vluchtig als wat, dus lang nat blijven doet dat niet. Vervolgens eerst mijn linkerarm, nog een keer mijn linkerarm en toen toch maar een collega gevraagd te helpen. Nou, dan pakken we meneer zijn rechterarm maar. In een keer raak!!!!! Wat een toppers. De scan op zich is snel gebeurd. Snel weer naar huis en wachten op de uitslag.

Dit bericht is geplaatst in Mijn blog. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.