De internist en de “bijna” mededeling

Spannend

Toch is het spannend. Je krijgt van de maag, darm en leverziekte arts de mededeling dat je vanwege een vergrootte lymfeklier op bezoek mag bij de internist. Die mensen hebben gelukkig niet altijd slecht nieuws. In mijn of eigenlijk ons geval was dat een beetje anders. Het begint eigenlijk al een beetje als je de afdeling oploopt en je ziet het bordje “oncologie” hangen. Dat voelt niet direct goed. En stiekem ga er naartoe met de gedachte dat het jou niet gaat overkomen. Dus laat maar komen.

Begrip

De internist, welke overigens (ook al) een heel vriendelijke man is, heet ons welkom en heeft naar mijn verhaal geluisterd waarvan ik al een groot deel opgetekend heb in mijn blog. Het vinden van een vergrootte klier, mijn verhaal over dat ik drie jaar terug ook al eens geweest ben en het hele verhaal vanaf 27 mei jl. heeft de arts doen besluiten een klier bij mij te laten verwijderen. Drie jaar geleden heeft een andere dokter al eens geprobeerd een punctie te doen en hieruit is geen resultaat gekomen. De internist vertelde dat als: “het zou kunnen dat de punctie toen een negatieve uitslag had omdat er niets zat of omdat de punctie geen of te weinig materiaal opgeleverd had zodat men goed kon analyseren. De internist bereidde ons al een beetje voor door te vertellen dat het in het meest slechte geval een lymfoom zou kunnen zijn. Langzaam werkend, niet fijn maar ook niet heel erg zorgwekkend. Nou, das toch fijn om te horen. En toch maak je je zorgen.

Omdat onze vakantie gepland stond (waarvan hij op de hoogte was), gaf hij ons aan dat er een klier verwijderd moest gaan worden om hierover zekerheid te krijgen. Wat de uitslag ook zou zijn, hoogstwaarschijnlijk betekend het toch geen behandeling. Of we moesten onze vakantie annuleren of de klier moest verwijderd worden na de vakantie. Voor het laatste hebben wij maar gekozen. Als gezin hadden we de vakantie verdiend en juist om de reden dat het “iets” vervelends zou zijn moesten we ervan gaan genieten.

Snijden

Omdat na onze vakantie een klier verwijderd moest gaan worden heb ik een afspraak gemaakt voor de eerste maandag na onze vakantie. Tot dan!

Au revoir!

Dit bericht is geplaatst in Mijn blog. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.