Eerste controle 2015

Begin het jaar met een lach

Het was weer zover. Vandaag mocht ik weer naar de internist voor een controle. Altijd spannend. Een week vooraf een beetje bloed wegbrengen zodat de dokter ook op basis van het bloedbeeld kan zien wat er misschien allemaal gebeurd in mijn lichaam. Denise is altijd een beetje zenuwachtig en ik moet je eerlijk zeggen, het is niet dat mijn gedachten niet naar deze afspraak gaan, maar zenuwachtig worden is iets heel anders. Het veranderd niets!

Een klein beetje dan…..

Een heel klein beetje was ik wel zenuwachtig hoor. Dat komt omdat ik op twee plaatsen in mijn lichaam lymfeklieren lijk te voelen die er eerder niet waren. Een in mijn hals, en een onder mijn linker oksel. Die onder mijn oksel is best van formaat.
Bij binnenkomst in de kamer van de dokter kreeg ik natuurlijk eerst de vraag hoe het met me gaat. Ik kan hier helaas niet teveel over zeggen, maar ik moest de arts bekennen dat het eigenlijk niet zo best met me gaat. Stress doet rare dingen met een mensenlichaam. Ik heb die ervaring, en ik denk dat ik zodra het kan hierover veel meer kan zeggen. Mensen in mijn directe omgeving weten van de hoed en de rand, mensen daarbuiten, ik kom hier later op terug. Je zou het kunnen samenvatten met Niet Sociaal!!!
De dokter maakte zich zorgen om het idee dat ik dikkere klieren voelde en deed met het voorstel of hij even mocht voelen!! In ruil voor een eerlijke en verstandige mededeling over wat deze dikke klieren voor me betekenen, mag de dokter mij wel even betasten. De klier in mijn hals was niet groot genoeg, maar de klier onder mijn oksel was wel een forse. In het geval van een “gezond” mens zou de dokter zich zorgen maken. In mijn geval, zolang ik er geen last van heb, gaan we geen kruid verschieten. Buiten zijn non verbale mededeling over de oorzaak van de stress, kon de dokter mij zeggen dat ik over 4 maanden weer terug mocht komen. Wel moest ik de pijn hoog in mijn borst in de gaten houden. Als deze er over 3 tot 4 weken nog is, gaat de dokter een scan laten maken. Voor de rest, met een goed gevoel naar huis. Op naar een biertje want die had ik wel verdiend.

Mochten er ontwikkelingen zijn, dan houd ik jullie op de hoogte.

Dit bericht is geplaatst in Mijn blog. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.