Enorme buikpijn

Vandaag bezoek van mijn schoonmoeder en haar vriend gehad. Altijd gezellig. Ik ben iemand die graag de draak steekt met van alles en nog wat en mijn schoonmoeder is daar een heerlijk “slachtoffer”. Maar genoeg daarover. Gedurende de dag heb ik verschrikkelijke buikpijn gehad. Kronkelend op de stoel. Ik ben bekend met een spastische darm en het gevoel wat daarbij hoort maar dit sloeg werkelijk alles. Normaal gesproken ga ik niet zo heel erg snel naar de dokter maar deze buikpijn was een goede reden dat wel te doen. Zoals altijd; ik kijk wel even hoe het morgen gaat. De dag erop was het niet minder. Eenmaal op het toilet geweest bleek dat mijn ontlasting zwart was. Nu weet iedereen dat dat niet zo behoord te zijn zo ook ik. Dus een bezoek aan de dokter was wel gewenst.

Huisarts

De dokter heeft wat gedrukt op mijn buik en gaf me een potje mee waarin ik wat van mijn ontlasting moest doen om dat vervolgens naar hen te brengen voor onderzoek. De huisarts vermoedde een bacterie of een virus in de overgang van de maag naar de dunnen darm. Om dat kort te sluiten was onderzoek nodig. Zo gezegd zo gedaan. De uitslag liet vrij lang op zich wachten.

Kamer Isere

De afgelopen twee weken ben ik druk geweest met het opknappen van de kamer van onze dochter. Omdat zij naar de middelbare school gaat en daardoor andere dingen leuk gaat vinden moest er maar een andere kamer komen. Eentje die beter bij een tiener past. De planning was vrij strak. Het lijkt niet zoveel, maar een kamer geheel opnieuw in de latex zetten met als ondergrond glasvlies behang en het bestellen van meubels etc. dat bracht best wat druk met zich mee. Het resultaat mag er zijn. Onze dochter is er heel erg blij mee, en dat is waar je het allemaal voor doet. Wellicht dat de activiteiten die ik vertoond had een bijdrage deden aan de buikpijn, maar we moesten het onderzoek maar even afwachten. Maandag 27 mei was ik door mijn werkgever weer uitgenodigd om na twee weken verlof te komen werken.

Dat is waarom iedere man een vrouw als Denise nodig heeft

Onderweg met de trein naar Utrecht kreeg ik weer enorme pijn in mijn buik. Aan de zijde waar de blinde darm zit. Omdat ik me zorgen maakte heb ik Denise gebeld. Haar bezorgdheid maakte dat ik op station Naarden Bussum uit de trein ben gestapt om direct terug te keren naar Almere en de huisarts te bezoeken. Terwijl ik mijn werk belde om te vertellen dat ik naar de dokter moest, heeft Denise gebeld met de huisarts. Met spoed mocht ik naar de huisarts. Daar hoorde ik dan uiteindelijk de uitslag van mijn ontlasting. Er zat bloed in!!!! Je schrikt wel even, maar het gaat wel goed komen. de doktersassistente heeft door het maken van een klein prikje in mijn vinger wat bloed afgenomen om snel te bekijken hoe het met mijn HB gesteld staat. De uitslag bij haar was goed. Onze huisarts is een huisarts die op een bijzonder prettige en vriendelijke manier met je communiceert. Hij maakte zich zorgen en stelde al snel vast dat het hier niet ging om een blinde darm ontsteking. Direct heeft hij een fax gestuurd naar de afdeling Maag, darm en leverziekte in het Flevoziekenhuis. Ik mocht daar de volgende dag met spoed naar toe.

Dit bericht is geplaatst in Mijn blog. Bookmark de permalink.