Geen IT specialist!!!!

Nou dan!!!! Zo werk je maanden, eigenlijk jaren, aan je website en dan heb je ineens iets aan je fiets hangen waar je niet zeker van weet wat dat nou is. Ik ben er achter. Ja, dat doet pijn. Ik ben geen, ja echt GEEN, it specialist. Dacht altijd dat ik iets meer wist dan de gemiddelde computer gebruiker en misschien is dat wel zo, maar nu heeft mijn creativiteit me een beetje in de steek gelaten. Na een update van de software achter de website, kon ik niet meer inloggen en geen berichten schrijven. In ieder geval niet op de mijn website/blog. Ik werd er zo chagrijnig van dat ik vorige week zelfs wilde stoppen met mijn blog. En dat zou nou net zijn waar de titel van dit blog iets anders over zegt. Ik red het wel!!!! Nou, dat is dan zeker niet opgeven omdat het even niet lukt. Want daar, dat dingen niet lukken red., heb ik wel vaker mee te maken gehad en dit zal in de toekomst niet anders zijn. En raad eens?! Het is gelukt!!!! Anders hadden jullie dit bericht niet kunnen lezen.

Klein beetje pech

En toch heb ik een klein beetje pech. Meestal schrijf ik een stukje op mijn blog nadat ik weer iets heb meegemaakt met betrekking tot mijn Non Hodgkin. CT scan, bloedprikken, bezoekje aan onze vriend de internist of een (chemo)kuur. Wat ik dan schrijf is oprecht omdat het me net overkomen is en daardoor nog vers in het geheugen aanwezig mag zijn. De chemokuren die ik heb gehad, laten mij een aantal bijwerkingen echter later ervaren. Ik heb tegenwoordig de eigenschap dat de geschiedenis, of datgene wat ik me zou moeten herinneren, een beetje weg lijkt te zijn. Dat betekend dat ik globaal nog wel weet dat ik iets gedaan heb (mijn agenda, mijn echtgenote en onze dochter, helpen mij daar enorm bij), maar op detail, daar moet je niet meer mee aankomen, dat lukt me niet altijd meer. Geen groot probleem hoor, soms is het zelfs wel fijn ;-). Hierdoor weet ik nog wel dat ik na mijn laatste rituximab kuur een bericht heb geschreven, maar wat ik toen geschreven heb omdat ik graag wilde dat jullie dat ook wisten, dat is weggggggggggg. En helaas is door mijn gebrekkige IT kennis, het laatste bericht verloren gegaan. Goed, liever dat stukje tekst dan ik of een ander persoon, dat zou veel meer vervelend zijn.

Meer schrijven

Ik neem me bij deze voor meer frequent te gaan schrijven op mijn blog. Mijn werkgever heeft mij te kennen gegeven dat zij (wettelijk gezien is dat vanwege de situatie toegestaan en ik ben er zelf ook mee akkoord gegaan) afscheid van mij gaan nemen. Per 1 maart 2018 zal ik dan in mijn profielen op social media aan moeten geven dat ik geen werk meer heb. Vraag me niet waarom, maar een van de regels uit de vaststellingsovereenkomst die mijn werkgever opgesteld heeft, geeft aan dat ik nergens meer kenbaar mag maken dat ik werkzaam ben of was voor dit prachtige bedrijf. Ik ben er trots op en zal het van de daken schreeuwen, maar helaas mag ik het niet vermelden op social media. Ik zet me als vrijwilliger in voor de vakbond. In dit geval, de FNV. Ik hoop hier mensen te helpen in situaties als waar ik in heb gezeten, maar ook met andere vragen op het gebied van werk en inkomen. Hier hoop ik mijn voldoening uit te kunnen blijven halen. Dit geeft waarschijnlijk ook voldoende stof tot schrijven. Daarbij, ik krijg voorlopig nog eens in de 3 maanden een all inclusive light (rituximab kuur) in het Flevotheater en daar valt ook nog wel het een en ander over schrijven. Ik ben ondertussen ook weer begonnen met een beetje hard te lopen in groepsverband deze keer. Ook stof tot schrijven. Zo zie je maar, het is even vervelend dat je website een tijd niet heeft gewerkt en dat je daardoor berichten kwijt bent, maar uiteindelijk haal ik hier weer iets positiefs uit. Dus, ik red het wel.

Tot snel.

Dit bericht is geplaatst in Mijn blog. Bookmark de permalink.

2 reacties op Geen IT specialist!!!!

 1. Martin schreef:

  Hoi William,
  Wat een verhaal zeg .. Hoop dat het momenteel okay gaat (naar omstandigheden zoals je dan meestal hoort)? Met enig toeval ben ik op jouw/jullie interessante en leerzame blog terechtgekomen in de zoektocht naar informatie. Juist het stuk werk en kanker is naar mijn mening redelijk onderbelicht in de vrij beschikbare informatie. Hopelijk komt daar snel verbetering in. Heel veel rust en succes gewenst in de nieuwe uitdagingen! Groet, Martin

 2. William schreef:

  Hoi Martin,

  Dank voor je bericht. Ik begrijp niet helemaal of je nu bedoeld dat op mijn blog het stuk werk en kanker onderbelicht blijft, of in het algemeen. Ik ben terughoudend geweest als het gaat om werk omdat ik nog een aantal uren in dienst was van mijn werkgever en ik bang was me te negatief uit te laten over deze situatie. Mijn (ondertussen oud) werkgever was/is nogal scherp op negatieve uitlatingen en schroomt dan ook niet om daarover sancties op te leggen. Daarbij is mijn blog een blog met een (over het algemeen) postieve kijk op een niet al te positieve situatie. Maar, je hebt gelijk. Ik zal eens kijken of ik over werk en kanker iets meer kan schrijven.

  Nogmaals dank voor je bericht en bijbehorende tip.

  Groet,

  William

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.