Herstel & Balans terugkomlunch

bergerrie

Gezelligheid kent geen tijd

Alle deelnemers van onze groep Herstel & Balans vinden het leuk om wat contact met elkaar te houden. Om nou niet altijd maar via whatsapp of facebook elkaar “te spreken” had een van de dames het idee opgevat om een gezamenlijke lunch te doen bij de Bergerrie in Almere. Helaas moesten twee mensen verstek laten gaan, maar van het voorjaar gaan we het weer opnieuw proberen. Een kleine note, omdat ik niet de namen van de mensen in de groep bekend wil maken, spreek ik in deze post over deelnemers, mensen of dames en heren. Niet iedereen wil met naam en toenaam op het internet. Ik ben wel zo’n vreemde vogel!!!!

Respect en vertrouwen

Wat ik persoonlijk heel mooi vind om mee te maken en wat een van de dames van de groep ook benoemde, is het wederzijdse respect naar elkaar. In onze groep is het gewoon dat iemand iets voelt, denkt of vind. Hierover word niet gek gedaan, nee we luisteren naar elkaar. Een van de dames van de groep sprak over haar verminking door de ziekte K en gaf zelf aan dat zij nooit met vrienden of andere mensen, buiten haar man natuurlijk, in haar omgeving zou praten over haar borsten en wat daar allemaal mee gebeurd is. We zitten met drie mannen in de groep die luisteren naar wat de dames hierover allemaal te vertellen hebben. Ik denk dat het voor mij buiten mijn belevingswereld gaat omdat ik als man mezelf niet voor kan stellen wat een vrouw voelt als haar dit overkomt. een van de mannen in de groep heeft te maken gehad met prostaatK en is daaraan meerdere malen geholpen. Ook daar, ja daar onder mannen, is het mogelijk een prothese te krijgen voor datgene wat men verwijderd heeft om de ziekte een halt toe te roepen. De man die dit is overkomen is en lijkt er altijd vrij nuchter onder te blijven en vormt, op dat vlak tenminste, wel een bron van inspiratie tegen de ziekte te vechten met een bepaalde vorm van nuchterheid. Allemaal, ja allemaal maken na alles wat hen overkomen is zo’n ontzettend gelukkige indruk en potverdorie mensen wat zagen ze er allemaal goed uit. En de conclusie die ik dan kan trekken is dat we hier te maken hebben met enorm sterke vrouwen en mannen.

Hardop denken

Gedurende het samen zijn hebben we allemaal wat te eten en drinken besteld. Ik heb geen aandelen in deze tent, maar wat kun je daar toch lekker eten. Omdat in onze groep bijna alle vrouwen te maken hebben gehad met borstK, gaan hier sommige gesprekken ook over. Ik heb een karaktertrek waarvan men geneigd is te zeggen dat ik adhd heb. Een van de eigenschappen is het hardop denken. Ik kwam tot de conclusie dat wanneer de dames praten over reconstructie, grotere of kleinere etc. ik wel heel erg de neiging had mijn blik te laten zakken. Dat is natuurlijk niet de bedoeling en dat gebeurd ook niet, maar als je praat over een paar nieuwe schoenen, dan kijkt je gesprekspartner daar toch ook naar?

Ik heb enorm genoten van de gezelligheid van en met deze mensen en het lekkere eten van de Bergerrie en hoop dat we snel weer eens met de hele groep ergens een borrel kunnen gaan doen. Al vond ik persoonlijk Chardonnay om twee uur wel een beetje vies ;-).

I’ll keep you informed!

Dit bericht is geplaatst in Mijn blog. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.