Hoe het (misschien) allemaal begon

Dit blog schrijf ik met terugwerkende kracht omdat ik het domein ikredhetwel.com later geregistreerd heb dan toen het eigenlijk allemaal begon.

Zo’n 2,5 jaar geleden kwam ik op mijn nieuwe werkplek en begon veel moe te worden. Dit relateerde we eigenlijk allemaal een beetje aan de stress. Nieuwe werkplek, van buiten naar een binnen werkplek zou wel de nodige spanning met zich mee kunnen brengen. Dit zou mijn vermoeidheid kunnen verklaren. Onze huisarts gaf ook aan dat het wellicht daarmee iets te maken had. Maar ik had destijds al best verdikte lymfeklieren en daardoor ben ik toch maar doorgestuurd naar de internist. Een internist pakt altijd als eerste een formulier uit de la om je bloed te laten prikken. Ik denk dat het personage Dracula gebaseerd is op de eigenschappen van een internist. Goed, terug naar de realiteit. Ook mocht ik destijds echo’s laten maken van de klieren in mijn lies en in mijn hals en onder de oksels. Wat ik me nog heel duidelijk wist te herinneren aan deze echo is de verpleegster/radiodiagnostisch laborante die bij het zien van de beelden wat geschrokken over kwam. Omdat de internist zag dat ze wat groter waren dan normaal heeft hij er ook voor gezorgd dat er een punctie gedaan werd van een van de klieren in mijn lies. (bij het schrijven van dit bericht beschikken wij over informatie die ons misschien gedeeltelijk verklaard waarom er niets uit de punctie is gekomen)

Resultaat of uitslag van dit onderzoek was dat de klieren wel wat dikker waren maar qua formaat binnen de “norm” vielen en er op dat moment geen reden was tot zorgen. Wel kreeg ik mee dat wanneer de klieren dik zouden blijven en mijn vermoeidheid niet over zou gaan ik na 3 maanden zeker terug moest komen. Ik en veel anderen in mijn omgeving bleven vasthouden aan het idee dat de vermoeidheid bij stress vandaan kwam en ik ben (achteraf dom genoeg) nooit teruggegaan.

Dit bericht is geplaatst in Mijn blog. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.