Isère Danique

isere fotoshoot

Ik lach altijd, dus nu ook

Hallo, ik ben Isère Danique, noem me maar gewoon Isère dat is sneller. Ik ben geboren, op dezelfde dag als mijn overgrootmoeder, in het Flevoziekenhuis in Almere. Ik heb van mijn moeder begrepen dat mijn geboorte niet helemaal vanzelf is gegaan. Ik kondigde mezelf aan rond 1 uur in de nacht door de vliezen van mijn moeder te laten breken. Mijn vader vond 1 uur niet de juiste tijd en vond dat mijn moeder maar weer moest gaan slapen. Echter, dat laat ik me natuurlijk niet gebeuren. Mijn moeder kreeg de kans niet. Gedurende de dag heeft mijn moeder heel veel last gehad van rug weeën. Dat heb ik niet gedaan hoor maar dat gebeurd nou eenmaal. Ik begreep van mijn ouders dat ze eigenlijk wilde dat ik thuis geboren werd. Helaas ging dat niet. Omdat de verloskundige een heel lange dag had gewerkt heeft ze de ontsluiting (de ruimte die ik nodig had om de wereld voor het eerst te mogen bekijken) verkeerd ingeschat. Wij moesten daarom met spoed naar het ziekenhuis. Eenmaal aangekomen kreeg mijn moeder direct een infuuspompje om ervoor te zorgen dat de weeën weer terug zouden komen. Want die waren weer vertrokken. Omdat mijn moeder altijd heel erg veel gesport heeft had ik een beetje moeite om eruit te komen en daarom hebben ze mij ter wereld gebracht met een vacuümpomp. Dat was gek! Een zuignap op je hoofd waar dan een dokter helemaal aan gaat hangen om mij eruit te krijgen. En daar was ik dan om 21.38 uur en een gewicht van 3300 gram. Na 20 uur hard werken mochten mijn ouders mijn schoonheid aanschouwen. Ik was een mooie baby zegt mijn moeder altijd. Kijk, ik ben allang geen baby meer, maar ik ben nog steeds een heel mooie meid. Wij hebben thuis 3 huisdieren. Een kat die U2 heet maar we yoesoe noemen en twee honden. Bikkel een duitse herder en Dewi een border collie. Dit zijn echt mijn maatjes.

Kinderopvang

Na zo’n 9 of 10 weken wilde en moest mijn moeder weer aan het werk en daarom bracht mijn vader me naar het kinderdagverblijf Dribbel. Mijn vader had het toen al moeilijk met me loslaten! Hij heeft me weleens verteld dat hij met de auto naar Groningen moest die dag en dat hij de hele weg naar Groningen gehuild heeft. Ik was op het kinderdagverblijf een graag gezien meisje. Ik was altijd blij en vrolijk. Daar heb ik ook mijn eerste vriendje gemaakt. Elke dag als ik kwam dan stond Jamil op me te wachten bij de deur. Hier was ik elke dag al bezig met “lezen”. Ik was vaak boekjes aan het lezen. Ik liet me hier trouwens al niet de kaas van het brood eten. Als iemand mijn boekje afbakte dan pakte ik dat terug. Indien nodig met geweld! Eerst zat ik nog op de baby afdeling, maar al snel mocht ik naar het peutergedeelte. Hier heb ik een vriendin leren kennen, Lisa. Nu nog steeds, na 12 jaar, hebben Lisa en ik contact en spreken we weleens af.

Basisschool

Met mijn vierde jaar mocht ik naar de basisschool. Hier was ik echt aan toe! Pff, ik moest gewoon wat meer uitdagingen krijgen. Mijn ouders hadden de montessorischool Stad voor me uitgekozen. Ik scheen nogal een ondernemend meisje te zijn en daar zou deze school me wel bij helpen. Vrij snel vloog ik door de leesboekjes heen en al heel erg snel AVI uit. Er was een meester die daar niet zo in geloofde, maar een test heeft hem met de neus op de feiten gedrukt. Op deze school heb ik veel mee moeten en mogen maken. Ik ga het positief uitdrukken. De school heeft er veel tijd aan besteed om erachter te komen dat niet iedereen hetzelfde is, en daar heb ik de vruchten van mogen plukken (dit is cynisch bedoeld natuurlijk!) Mijn vader zegt altijd “misschien heeft ze op deze school niet alles goed geleerd en hebben ze haar niet altijd juist behandeld maar ik ben door deze school een heel erg sociaal meisje geworden. Ik maak me snel om anderen druk. Niet zeggen hoor maar ik denk dat mijn sociaal zijn ook een karaktereigenschap is die ik van mijn moeder heb. Ik ga niet teveel zeggen over de laatste jaren op de montessorischool, maar ik heb het laatste jaar aan iedereen laten zien dat ik in staat ben om van een Citoscore of advies TL (voor de oudere lezers mavo) mezelf te verbeteren naar een Citoscore HAVO/VWO. Dat is nog eens iedereen een poepie laten ruiken. Mijn basisschooltijd heb ik afgesloten met een tuinfeest voor alle 8ste groepers met muziek en heel veel lekkers.

Middelbare school

Nu ben ik een frisse start begonnen op de middelbare school. Ik heb zelf gekozen voor De Meergronden in Almere Haven. Dat heb ik gedaan omdat ik dan allemaal nieuwe vriendinnetjes en vriendjes kan maken. Ik moet elke dag meer dan 8 kilometer fietsen om er te komen maar dat maakt niet uit. Ik doe op De Meergronden HAVO/VWO Tweetalig. Dit betekend dat ik een groot deel van mijn vakken in de Engelse taal krijg. Even doorbijten, maar ik kom er wel. Opgeven is geen optie!

Hobby’s

Ik heb een heel grote liefde, en dat is viool spelen. Mijn vader heeft een aantal jaartjes terug een trompet op mijn kamer gezet zodat ik daarop kon spelen. Ik wilde geen trompet! Het was al heel snel duidelijk dat ik viool wilde spelen. Ik heb een absoluut gehoor en ben ritmisch goed. Eerst kreeg ik les van Miriam. Zij was eerlijk, direct en we hadden een echte klik. een tijdje heb ik les gehad van een oud leerling van Miriam, Renée. Zij is leerling aan het conservatorium van Tilburg. Omdat dat elke dag wel ver rijden was hebben we een viool lerares gevonden in Almere. Zij was heel erg streng en vond als ik op vakantie ging of gewoon een weekendje weg dat ik mijn viool maar mee moest nemen. Na een tijdje heeft mijn moeder Miriam weer eens gebeld en gelukkig mag ik daar nu weer op les. Want zeg nou zelf, mijn viool is mijn grootste vriend, maar we moeten elkaar wel wat vrijheid geven. Ik ben nog jong kan goed op hem spelen maar we zijn nog niet getrouwd!!! Daarbij wil ik nu nog niet alleen voor hem kiezen. Ik heb ook nog de Alt viool. Mooie zachte klank. Warm en romig!!! Jammie!!!!!!. Op de alt viool speel ik in het AJSO. Het Almeers Jeugd Symfonie Junior Orkest. En krijg ik les van Dieuke. Die heeft een mooie grote Alt viool! Zo groot zal die van mij niet snel worden want zo lang zijn mijn armen niet.

Onderaan deze pagina zal ik wat linkje plaatsen naar YouTube filmpjes zodat jullie eens kunnen luisteren naar wat ik kan.

Excuses voor de kwaliteit. Is opgenomen met een oudere telefoon.

Ontwikkeling op viool en Altviool

Veel plezier beleefde ik op mijn “gewone” viool, maar tegelijkertijd had ik er ook wel zin in om er Altviool bij te leren. Ondertussen speel ik bij het AJSO Altviool met veel plezier. Maar mijn gewone viool heb ik nooit vergeten. Op een bepaald moment hoorde ik Meditation de Thais en vond dat ik dat stuk moest spelen. Naast het repeteren op mijn Altviool heb ik toen geheel zelf Meditation ingestudeerd en heb met mijn viooldocent Dieuke, maar ook met mijn pianodocent Vincent de puntjes op de I gezet. Ik heb Meditation voorgedragen op de voorspeelavond van Vincent en zag dat vele mensen ontroerd waren na het luisteren van de prachtige stuk. Mijn vader heeft mij voordracht opgenomen en ik kan je aanraden de video daarvan hieronder te bekijken. Veel plezier!!

Isère speelt Meditation de Thais Massenet tijdens een voorspeelavond met haar pianobegeleider Vincent