Pijn op de borst

Al een aantal dagen heb ik een vervelende pijn op de borst. Ik krijg het soms benauwd en het voelt als ik me inspan alsof er een zwaar gewicht op mijn borst staat. Ik houd me overeind en groot en vind dat een jongeman als ik geen hartklachten kan hebben. Op een dag ga ik samen met Denise fietsen en geef aan dat ik pijn op de borst heb en dat het ook doortrekt naar mijn kaak. Denise wilde direct door naar het ziekenhuis en dat heb ik af kunnen wenden. Ik ben er niet zo zot op. Je voelt iets waarvan je weet dat het niet goed kan zijn maar twijfelt aan het idee of het dringend is. Ik zeg niet dat het verstandig is, maar zo voelt het nu eenmaal. ’s Avonds zitten we gezellig op de bank (het was Hemelvaartsdag) en ik wilde op de bovenste verdieping even iets gaan halen. Eenmaal boven aangekomen werd de pijn heel erg en nu ging ik me zorgen maken. De pijn was onverdraaglijk. Ik ben rustig naar beneden gelopen en heb Denise op een voorzichtige manier aangegeven dat het toch niet goed voelde. Ik heb zelf de telefoon gepakt (Denise maakte hier uit op dat het wel serieus moest zijn want dat doe ik niet zo snel) en heb het ziekenhuis gebeld. De dame aan de andere kant stelde me gerust en begon haar vragen op me af te vuren. Vragen over wat voor pijn, erfelijk belast of niet etc. Ik heb de dame aan de andere kant nog gezegd dat wij een auto hebben en dat Denise me wel wilde brengen indien noodzakelijk. Vanwege mijn antwoorden was er al een arts bij geschakeld en die gaf aan dat ik naar het ziekenhuis moest. De dame aan de ander kant vertelde mij dat er een ambulance onderweg was omdat datgene wat ik aangaf voldoende reden was zorgvuldig met mij om te gaan. Denise hoopte dat de ambulance niet met toeters en bellen de straat in zou komen en, gelukkig voor haar, gebeurde dat ook niet. Denise overstuur en gelukkig kon zij daarmee even naar de buren die naar haar luisterde en direct meekwamen om ons gerust te stellen. Isere was er eigenlijk vrij rustig onder en liet alles gelaten over zich heen komen.

De ambulance broeder en chauffeur komen binnen en gaan direct handelen. Klinkt misschien gek hoor maar op zo’n moment kan ik toch nog steeds wel zien dat alles zo gesmeerd loopt en deze mensen echte professionals zijn die duidelijk, geruststellend en doeltreffend handelen. De verpleegkundige begon direct met vragen stellen en het wegscheren van haren op de borst (ik heb direct gevraagd of hij niet alles kon doen!) Monitor aangesloten voor een “filmpje” en daarna een zakje Ascal opgelost in water welke ik op mocht drinken.

Wat is Ascal cardio?

De werkzame stof in Ascal cardio is carbasalaatcalcium.

Carbasalaatcalcium in een dosering onder de 300 mg is een antistollingsmiddel. Het gaat de vorming van bloedstolsels in de bloedvaten tegen.

Artsen schrijven het voor na een hartinfarct, na een beroerte (herseninfarct) of TIA (lichte beroerte), bij angina pectoris (hartkramp), bij verhoogd kans op trombose en bij bepaalde hartritmestoornissen.
Bron:www.apotheek.nl

Omdat de verpleegkundige zich zorgen maakte en niet zeker wist wat hij moest doen heeft hij contact gezocht met de arts in het ziekenhuis. Deze gaf aan dat ik zo snel als mogelijk naar de cardioloog moest voor een inspanningstest en wist eigenlijk niet zeker of ik wel met de ambulance naar het ziekenhuis moest. De verpleegkundige schakelde snel en bedacht zich dat ik met monitor en al wel de trap op kon lopen en dat als er wat was de monitor dit zel zou laten zien. Ik ben opgestaan, naar de bovenste verdieping gelopen (en jonge wat weegt dat apparaat veel!!!), naar beneden en vervolgens weer naar boven. Op de overloop aangekomen schoot mijn hartslag zo enorm omhoog dat de verpleegkundige niet meer twijfelde en me op de brancard in de ambulance geschoven heeft.

Eenmaal aangekomen in, zoals de verpleegkundige dat zelf noemde, het Flevotheater ben ik weer onderzocht, heeft men een thoraxfoto gemaakt en veel met me gepraat. Na 2 uurtje mocht ik naar huis met een lading Ascal voor de komende week en een afspraak bij de cardioloog de woensdag daarna.

Dit bericht is geplaatst in Mijn blog. Bookmark de permalink.