Rust in de tent!

Altijd een verrassing

Vandaag weer samen met mijn lieverd naar de internist geweest. Een paar dagen daarvoor mag ik dan eerst even laten bloedprikken. Twee buisjes deze keer dus dat valt alles mee. Ik persoonlijk kan me nooit zo sappig maken om een bezoek aan de dokter. Het enige wat hij kan is vertellen wat er aan de hand is. Datgene wat hij dan verteld was er dus al dus…… Eigenlijk is de boodschap die hij je geeft niet eens het belangrijkste. Het aller belangrijkste vind ik de mededeling wat hij gaat doen om jouw probleempje op te lossen. Nou ja, deze keer was het dus helemaal niet spannend.

Randzaken

Ja, Denise maakte zich een heel klein beetje druk. En dat eigenlijk niet eens over de ziekte, maar meer over ,zoals ik dat altijd noem, randzaken. Kijk, ziek zijn is (voor mij dan) geen probleem. Het probleem zit hem meer in de gevolgen van de ziekte en hoe je omgeving daarmee omgaat. En geloof me, thuis, familie, vrienden en kennissen zijn allemaal zeer meelevend. Hartverwarmend om dat te mogen ervaren. Hoe de rest om je heen ermee omgaat dat is het probleem. En ik weet, ik moet niet te negatief zijn, op sociale media voorzichtig zijn met wat ik zeg, maar er moet toch ook wel een bepaalde vrijheid zijn om te zeggen dat je het ergens niet mee eens bent of het zelf misschien wel anders had gewild. En ja hoor, ook ik weet dat een teleurstelling niet veroorzaakt word door een ander maar door je eigen verwachtingen. Ik zal dan ook in mijn kritiek geen namen noemen en blijven spreken over werkgever. Het is niet op de persoon, het is op de situatie en als de persoon die verantwoordelijk is voor de situatie het er niet mee eens is dan moet ik hem verwijzen naar de regel eerder in dit stukje over teleurstellingen en verwachtingen etc.. Als je ziet hoeveel energie je moet steken in het scherp blijven op hoe en wat men met je uit gaat halen als het gaat om je werk dan is de kans groot dat het kleine beetje energie die ik heb verloren gaat aan de verkeerde zaken. Het streven is en blijft wel positieve en opwekkende berichten te plaatsen op mijn blog. En tegelijkertijd blijf ik realistisch. Ik heb het voornemen een blog te maken over hoe ik de Wet verbetering Poortwachter ervaar en in hoeverre dit voor mij dan ook verbetering betekend. Ik ga hierover denken en houd jullie op de hoogte.

TERUG!!!

Even terug naar wat de bedoeling was van dit bericht. Geen bijzonderheden bij de dokter vandaag. We (eigenlijk ikke) moeten scherp zijn op verhoging of koorts. Ik heb nog weleens een beetje verhoging of koorts in de avond en vanaf heden mag ik die temperatuur dan gaan meten. Want, is het koorts dan wil de internist dit graag weten omdat dat wel betekend dat we aan de gang moeten met………… Het leuke is dat de internist direct zij, “je kunt de temperatuur ook meten met een oor-thermometer” alsof hij het idee had dat ik zo’n ding in mijn achterste niet prettig vond, (een klein beetje gelijk heeft hij wel) maar ik moest hem bekennen dat het meer laksheid is.
Over vier maanden terugkomen omdat het er voor de rest wel rustig uitziet volgens de internist. Wij hebben hem het verzoek gedaan een brandbrief te schrijven voor de bedrijfsarts om die een juiste beoordeling te kunnen laten maken. Dus, lekker rust in de tent.

Dit bericht is geplaatst in Mijn blog. Bookmark de permalink.