Waarom ikredhetwel

Zoals in mijn eerste bericht aangegeven is een tijdje geleden bij mij na het operatief verwijderen van een lymfeklier uit mijn lies, de diagnose Non Hodgkin Lymfoom (afkorting NHL)gesteld. Direct ga je op zoek op internet naar wat het betekend en wellicht met je gaat doen. Dat mensen verschillend met deze boodschap omgaan bleek uit de manier waarop mijn vrouw het oppakte en waarop ik er zelf mee omga. Wat we gemeen hadden, naast een heleboel andere interesses natuurlijk, is het zoeken van informatie op het net. Je ziet zoveel informatie maar helaas niet zoveel over wat het nu met een mens en zijn omgeving doet. Al snel kom je op wat blogs terecht. En door die blogs ben ik gestimuleerd zelf ook een blog te maken.

Een van de nadelen van deze ziekte is dat het bij geen mens gelijk is. Hierdoor valt er door medici niet zoveel te zeggen over het verloop. Onze internist is een open en vriendelijk mens en bereid je te tot op zekere hoogte voor op wat zou kunnen komen. Begrijpelijk is dat daarop niet te ver vooruit gelopen wordt omdat dat wellicht nog meer (onnodige) onzekerheid met zich meebrengt.

Juist omdat de ziekte voor geen mens gelijk is helpen de verschillende blogs je wel een beeld te vormen. Zo las ik een blog van een NHL patiënt die al wat behandelingen achter de rug had. Heel goed om te lezen dat de positieve houding deze man ook in staat stelt een blog bij te houden.

Belangstelling

Een blog kan ook op andere manieren helpen. Gelukkig zijn behandelingen voor mij nog niet van toepassing, en dat gaat voorlopig nog wel even duren. Maar er zou zomaar eens een periode kunnen komen dat het allemaal even wat te zwaar of moeilijk gaat worden. Wij mogen ons als gezin gelukkig prijzen met zoveel betrokken mensen in onze omgeving. Familie, vrienden en collega’s. Vaak willen mensen weten hoe het met je gaat. Puur uit interesse en dat is fijn. Niet altijd is het makkelijk of prettig om er maar weer over te mogen praten. Je wil mensen niet teleurstellen en geïnteresseerd houden. Dat is een van de redenen van een blog. Eenmaal plaats je een bericht op de site en iedereen die het wil mag het lezen.

Moet je dit wel willen?

Niet iedereen vind dit de juiste manier om duidelijk te maken wat er met mij aan de hand is. Geen probleem! Ik respecteer een ieder zijn mening als het gaat om privacy. Lezen van deze site mag. Niets moet. Ik zal dan ook niet de namen van familieleden, vrienden of collega’s, anders dan die van mijn liefhebbende echtgenote en dochter, vermelden op de site. Dit is de manier waarop ik en gelukkig ook Denise en Isere er mee omgaan. Wij hebben een positieve en optimistische houding als het gaat om de ziekte. Daar is ook de naam van de website op gebaseerd. Wij wensen jullie veel leesplezier en hopen dat jullie hier voldoende informatie vandaan kunnen halen. Voor tips mag je me altijd bellen of een mail sturen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.