Weer een Endoscopie!

Overtuigen van een arts

Al zo’n 3 maanden heb ik last van een vervelende zeurende pijn in mijn slokdarm. Omdat het leven van een re-integratie kandidaat niet altijd over rozen gaat, zou stress hierin een grote rol kunnen spelen. Echter weet ik, bijna als geen ander, dat stress een nare invloed kan hebben op je lichaam. Dit voelt toch anders. Nu bijna 2 weken terug ben ik bij de huisarts geweest en omdat ik ook teveel maagzuur aanmaak, kreeg ik een doosje enorme pillen voorgeschreven. Maagzuurremmers. 40 Milligram van een stofje die dat zuur lekker tegenhoud. En het moet gezegd, van maagzuur heb ik geen last meer. De pijn blijft. De huisarts kent mijn situatie zoals ik dat mee mag maken bij de werkgever en relateerde mijn pijn aan stress. Ik mocht aan haar vertellen waarvan ik zelf dacht dat het is. Nou heb ik geen ct scan apparatuur thuis staan en derhalve moeilijk voor mij om aan te geven wat het nou zou kunnen zijn. Na wat verder gepraat te hebben, nam ze (de huisarts in opleiding) een formulier in de hand en schreef een doorverwijzing voor de MDL arts.

Verzekeraar

Beetje vreemde gewaarwording trouwens dat de monopolypositie van de verzekeraars zover gaat zij vinden dat medicijnen die niet vergoed worden vanuit de basisverzekering door de verzekering, en voor de leken: dan moet je ze dus zelf betalen, je niet zelf mag kiezen welk merk je neemt. Beetje vreemd om dus zelf te moeten betalen maar niet zelf te mogen bepalen!!!! Ach, Rutten en zijn kornuiten hebben dit goed bedacht. Niks aan te doen dus. En uiteindelijk wil je toch gezond worden/blijven en volg je de ongewenste opdrachten van de verzekeraar maar op.

De camera in de slang

Nu mag ik donderdag 12 februari aanstaande naar het ziekenhuis om een filmpje/foto te laten maken van mijn slokdarm. Ben benieuwd of ze er een mooi plaatje van kunnen maken of eigenlijk liever gezegd, of ze iets kunnen vinden om me van die vervelende pijn af te helpen.

Ik houd jullie op de hoogte van de ontwikkelingen.

Dit bericht is geplaatst in Mijn blog. Bookmark de permalink.

4 reacties op Weer een Endoscopie!

 1. Eefje Aalberts schreef:

  Hoi William,
  Succes met het onderzoek. Ik ga ervan uit dat er niets uitkomt. Mocht dat zo zijn dan kan ik je adviseren om een keer een acupuncturist te bezoeken. Maagzuurproblemen zijn heel goed te behandelen, vaak is oorzaak inderdaad stress. En dan hoef je die chemische rotzooi niet te slikken. Daar wordt je op termijn namelijk ook niet gezonder van.
  Eefje

 2. Anette Haasdijk schreef:

  Alfred heeft na zijn bestralingen in 2003/2004 nog altijd last van maagzuur en slikt daarvoor Renies die hem goed helpen. Dat komt omdat er ook goed weefsel is beschadigd. Kan het zijn dat ze bij jou ook iets hebben stuk gemaakt?

 3. William schreef:

  Hoi Annete,

  Ik ben nog niet behandeld tegen K. In mijn geval passen ze het Wait and See beleid toe. Dat betekend dat zolang ik geen andere nadelige gevolgen dan bijvoorbeeld de vermoeidheid die ik nu heb optreden, er niet behandeld gaat worden. De maagzuur kan ook komen door stress etc.. De pijn die ik nu in mijn slokdarm heb is naar mijn idee geen geveolg van de maagzuur omdat het vrij hoog zit. Maar, morgen maar een endoscopie laten maken en afwachten wat de uitslag is.

  Groetjes,

  William

 4. William schreef:

  Hoi Eefje,

  Dank je wel. Ik hoop dat er niets uitkomt. Aan de andere kant wil ik wel van mijn pijn af en als men kan zien waar deze vandaan komt, kunnen ze misschien ook gaan behandelen. De maagzuurremmers hebben wel goed werk geleverd hoor. Ik weet dat het chemische rotzooi is, maar voor een oplossing op korte termijn was het even nodig.

  Groet,

  William

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.