William

BretagneMijn roepnaam is William Vermeulen. Op 31 augustus 1973 ben ik geboren in het Groot Ziekengasthuis in ’s Hertogenbosch. Eerst was daar mijn tweelingzus Bianca en een kwartiertje later (ik heb het van horen zeggen) was ik daar. Ik heb een bijna twee jaar oudere zus Carolien. De eerste paar jaar van mijn leven heb ik doorgebracht in Hedel. Mijn ouders hebben me Katholiek laten dopen waardoor ik de namen Wilhelm Fransiscus heb gekregen. Mijn vader was werkzaam voor de Nederlandse Spoorwegen en wij woonde in een huis van de NS. Door een promotie, of destijds misschien meer bevordering, van mijn vader tot lokettist verhuisde wij naar Zaltbommel. Daar heb ik tot mijn 22e levensjaar gewoond.

Onderwijs

Mijn eerst jaren mocht ik naar de kleuterschool “De Katjeshonk” aan het einde van de straat. Toen gebleken was dat ik dat aan kon mocht ik naar de lagere school. Dit was de “Fransiscusschool”. Vanuit de lagere school naar de Christelijke MAVO in Zaltbommel. Op deze school heb ik maar een jaar mogen zitten. Nu weet ik waarom en daar kom ik later misschien op terug. Vanuit Zaltbommel reisde ik elke dag naar Den Bosch om naar school te gaan. Hier heb ik mijn L.E.A.O diploma gehaald en uiteindelijk door het doen van een vijfde jaar op de L.E.A.O een diploma gehaald waarmee ik naar de M.E.A.O mocht. In die jaren was ik een werkelijke levensgenieter en werd daardoor min of meer verplicht door mijn ouders om maar te gaan werken en in militaire dienst te gaan. Ik zal over deze periode niet teveel vertellen omdat deze website bedoeld is als zijnde iets positiefs.

Grote en verstandige stap

In 1995 ben ik naar Den Helder verhuisd en heb van daaruit in Alkmaar mijn M.E.A.O. diploma gehaald. De reden voor Den Helder was vrij eenvoudig. Ik had een huis/plek voor mezelf nodig en dit was in de omgeving Zaltbommel, Den Bosch niet eenvoudig en op korte termijn mogelijk. Daarbij woonde mijn vriendinnetje (nu mijn vrouw en nog steeds mijn grootste vriendin!) in Den Helder. Deze “move”was een van mijn verstandigste en hier profiteer ik nog steeds van.

De liefde

Denise leerde ik kennen in Hongarije aan het meer van Velence. In eerste instantie in 1991 maar op 23 juli 1992 sloeg pas echt de vonk over. De datum 23 juli werd een belangrijke datum in ons verdere leven samen. Op 23 juli 1998 zijn Denise en ik in het huwelijksbootje gestapt. Dit deden we in het schilderachtige Huisduinerkerkje van Den Helder. Op deze dag werden wij ook ingeloot voor het bouwproject waar we nu wonen. Op 23 juli 1999 werd ons huis opgeleverd. In 2001 werd onze beeldschone dochter Isère Danique geboren in Almere.

Werk

Om van dit verhaal maar geen Curriculum Vitae te maken bespaar ik jullie al die informatie over werk maar. Op dit moment ben ik werkzaam bij de Nederlandse Spoorwegen op een afdeling in Utrecht die men het Regionaal Besturings Centrum noemt. Wij werken als afdeling en alle collega’s op de vloer (machinist, conducteur en een heleboel collega’s op de perrons) keihard om de treindienst beheersbaar te houden. In geval van een versperring (aanrijding oid) komen wij in actie en gaan we zowel materieel als personeel bijsturen. In onderstaand filmpje (youtube link) kun je zien wat er zo allemaal achter de schermen gebeurd om de onze reizigers, zoveel mogelijk op tijd en zo comfortabel mogelijk, op hun plaats van bestemming aan te laten komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.